Η Sportscar AE κοντά στα «Παιδιά της Διπλανής Πόρτας»

Η Sportscar AE κοντά στα «Παιδιά της Διπλανής Πόρτας»

Επειδή κάποια παιδιά χρειάζονται κάτι παραπάνω από ευχές, φέτος τα Χριστούγεννα συμβάλλουμε ενεργά.


Η Sportscar AE, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Porsche στην Ελλάδα, θέλοντας να δείξει εμπράκτως την αγάπη και το ενδιαφέρον της σε παιδιά που έχουν περισσότερο την ανάγκη όλων, φέτος συνεισφέρει το ποσό που κάθε χρόνο διαθέτει σε δώρα συνεργατών, στο πρόγραμμα «Παιδιά της Διπλανής Πόρτας» της οργάνωσης PRAKSIS.

Το πρόγραμμα «Παιδιά της Διπλανής Πόρτας» ξεκίνησε το 2001 στη Θεσσαλονίκη από στελέχη και εθελοντές της Οργάνωσης PRAKSIS, με στόχο τη μείωση του φαινομένου της παιδικής εργασίας και επαιτείας.

Ήδη, από το Νοέμβριου του 2006 έως το Σεπτέμβριο του 2007, από τα 78 παιδιά που προσεγγίστηκαν, τα 68 συμμετείχαν ενεργά στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες δρόμου του προγράμματος, τα 54 προσήλθαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο υποδοχής παιδιών, ενώ τα 11 εγγράφηκαν σε σχολείο η πορεία των οποίων παρακολουθείται συστηματικά.

Η PRAKSIS είναι μία ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που υλοποιεί και εφαρμόζει προγράμματα ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Οι ωφελούμενοι συνάνθρωποί μας από τη δράση της PRAKSIS είναι κάθε κοινωνικά αποκλεισμένη πληθυσμιακή ομάδα όπως ουσιοεξαρτώμενοι, αθίγγανοι, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας, άστεγοι, παιδιά των φαναριών αλλά και συνάνθρωποί μας με ελλιπή πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης (για περισσότερες πληροφορίες www.praksis.gr).