Η HONDA MARINE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΞΩΛΕΜΒΙΑ ΜΗΧΑΝΗ BF60


Η HONDA MARINE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΞΩΛΕΜΒΙΑ ΜΗΧΑΝΗ BF60

Η Honda Marine με την νέα εξωλέμβια μηχανή 60 ίππων που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι του Μαϊάμι 2009 (12-16 Φεβρουαρίου), προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά τετράχρονων, εξωλέμβιων μηχανών με ψεκασμό καυσίμου. Η επίσημη παρουσίαση του νέου κινητήρα στους καταναλωτές έχει προγραμματιστεί για φέτος το καλοκαίρι.


Αν και η Honda δεν έχει συζητήσει ακόμα τις προδιαγραφές για τη νέα εξωλέμβια στο πλαίσιο του Σαλονιού, ανώτερα στελέχη της εταιρίας δήλωσαν ότι η νέα BF60 θα χαρακτηρίζεται από αρκετές αποκλειστικές τεχνολογίες Honda, μικρό βάρος και υποδειγματική κατανάλωση, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση και την δέσμευσή της να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς και της βιομηχανίας σκαφών.
Η Honda Marine εξακολουθεί να ανεβάζει τον πήχη στον τομέα της οικονομίας καυσίμου και των επιδόσεων. Φέτος η εταιρία διακρίθηκε με την ?Υψηλότερη Κατάταξη στην Ικανοποίηση Πελατών από Τετράχρονους Εξωλέμβιους Κινητήρες? στη μελέτη J.D. Power & Associates 2009 Marine Engine Competitive Information Studysm και είναι η τέταρτη διάκριση του είδους που λαμβάνει η εταιρία τα πέντε τελευταία χρόνια. Η αναγνώριση στο θεσμό J.D. Power & Associates καταδεικνύει ότι η Honda έχει δεσμευτεί να προσφέρει υποδειγματικές πωλήσεις και υπηρεσίες στους καταναλωτές. Με μοντέλα ιπποδύναμης από 2 μέχρι 225 hp, η Honda Marine συνεχίζει να χαράσσει νέους δρόμους στην τεχνολογία τετράχρονων κινητήρων, εγκαινιάζοντας νέα ορόσημα στην οικονομία καυσίμου, στην αθόρυβη λειτουργία και στις χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Η εταιρία παρουσίασε επίσης το προηγμένο Κέντρο Έρευνας Κινητήρων της (Engine Research Facility). Το Κέντρο αυτό, που βρίσκεται στην κεντρική Φλόριντα, φιλοξενεί τις τοπικές εγκαταστάσεις δοκιμών και τα κεντρικά γραφεία έρευνας αγοράς για όλη τη γκάμα τετράχρονων εξωλέμβιων της Honda. Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν έκταση περίπου 3.350 τετραγωνικών μέτρων και αναμένεται να κερδίσουν Χρυσή πιστοποίηση από το Αμερικανικό Green Building Council (USGBC) για την Άριστη Ενεργειακή και Περιβαλλοντική τους Σχεδίαση (LEED).


Ανάμεσα στα οικολογικά χαρακτηριστικά του κτιρίου περιλαμβάνονται δάπεδα κατασκευασμένα από ταχέως ανακυκλώσιμο μπαμπού, ενεργειακά αποδοτικός φωτισμός, τουαλέτες και βρύσες χαμηλής ροής, βαφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε πτητικές οργανικές ουσίες (VOC), ειδικές μοκέτες και κόλλες, αλλά και ψυκτικά χωρίς φρέον (CFC). Επιπρόσθετα, σχεδόν το πέντε τοις εκατό της έκτασης μετατρέπεται σε μονίμως προστατευόμενη περιοχή βάσει συμφωνητικού, προκειμένου να συμβάλλει στην προστασία και διατήρηση των υδροβιότοπων και της άγριας φύσης.