Η επιστροφή των Ελλήνων στην κορυφή.!

Η μεγάλη επιστροφή των Ελλήνων ιστιοπλόων στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σημάδεψε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2010 σκαφών Platu 25 στο Alicante της Ισπανίας.
O Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Alicante της Ισπανίας με το σκάφος του Κώστα Καραγεωργίου «MODUS VIVENDI – 3ΑΛΦΑ» και κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο μετά από έξη ημέρες και δεκατρείς ιστιοδρομίες γεμάτες ένταση και αγωνία, με τα αποτελέσματα να είναι ρευστά μέχρι και την τελευταία στιγμή, εξαιρουμένης της πρώτης θέσης η οποία δικαίως κατακτήθηκε από τους Έλληνες ιστιοπλόους!

Το «MODUS VIVENDI – 3ΑΛΦΑ», με τον Παναγιώτη Μάντη στο τιμόνι και πλήρωμα τους Κώστα Καραγεωργίου, Παύλο Καγιαλή, Βαγγέλη Κάππα και Ανδρέα Παλερά πήγαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Alicante, έχοντας τα σκήπτρα το 2008 και το ασημένιο μετάλλιο το 2009 αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι δικαίως θεωρούνται οι κορυφαίοι της κλάσης. Τα αποτελέσματα στις επιμέρους καθημερινές ιστιοδρομίες (τρεις νίκες, μια δεύτερη, μία τρίτη θέση, δύο έκτες, δύο έβδομες και μία ενδέκατη – που ήταν και η χειρότερη τους) δεν έδωσαν το δικαίωμα σε κανένα από τα υπόλοιπα 66 σκάφη που συμμετείχαν να αμφισβητήσει την υπεροχή τους.

Η Ελληνική ομάδα ξεκίνησε από την 1η ημέρα του Πρωταθλήματος στην κορυφή της βαθμολογίας και παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος! Η διαφορά των 17 βαθμών από τον δεύτερο και 21 βαθμών από τον τρίτο (Ισπανοί κατέλαβαν την δεύτερη και τρίτη θέση) έδωσαν το μέγεθος της ανωτερότητας των Ελλήνων αθλητών.