Εξωλέμβιες μηχανές Suzuki DF300

Εξωλέμβια μηχανή επιλεκτικής περιστροφής: Άλλη μια πρωτοπορία για την Suzuki.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι η Suzuki είναι μια εταιρεία που μας έχει «καλομάθει». Για άλλη μια φορά λοιπόν, μας εκπλήσσει παίρνοντας το βραβείο για τον σχεδιασμό και την ενσωμάτωση κανονικής και αντίστροφης λειτουργίας σε μια μονάδα, κάνοντας την Suzuki DF 300 για άλλη μια φορά καινοτόμα στην κατηγορία της.

suzuki-df300ap-eksolemvies-mixanes-2

Η νέα Suzuki DF300AP έχει ενσωματώσει πάρα πολλά νέα χαρακτηριστικά, με κορυφαίο ότι είναι η πρώτη μηχανή που έχει επιλεκτική κίνηση. Σε σύγκριση με την αρχική DF300, οι μεγαλύτερες αλλαγές έχουν γίνει στην κατώτερη μονάδα, η οποία έχει επανασχεδιαστεί από την Suzuki για να μπορεί να ενσωματωθεί η επιλεκτική κίνηση. Τα σύστημα λειτουργεί με ένα γρανάζι κίνησης, που επιτρέπει την μηχανή να λειτουργεί σε κανονική ή αντίστροφη κίνηση ανάλογα με την επιθυμία του ιδιοκτήτη, και έναν διακόπτη που συνδέεται με το κύκλωμα και αλλάζει πολύ γρήγορα την φορά της κίνησης.

Μιλώντας όμως για επιλεκτική κίνηση, καλό είναι να σταθούμε λίγο περισσότερο. Αρχικά, η εισαγωγή επιλεκτικής περιστροφής εξαλείφει την ανάγκη για αγορά ειδικού μετρητή περιστροφής αφού υπάρχει ειδικός διακόπτης που συνδέεται με το εσωτερικό της μηχανής και πατώντας τον, αλλάζει αυτόματα η κίνηση της προπέλας.

suzuki-df300ap-eksolemvies-mixanes-4

Τα νέα αυτά μοντέλα, με τον καινούργιο τους σχεδιασμό, παρέχουν μεγαλύτερη αντοχή αφού με την προσθήκη μιας αμφίδρομης εισόδου νερού για την καλύτερη ψύξης του κινητήρα. Το σύστημα ψύξης του κινητήρα βασίζεται στο νερό το οποίο αντλείται από την κάτω μονάδα του κινητήρα. Αξιοποιώντας αυτή την αμφίδρομη ροή νερού, μεγιστοποιείται η ροή του νερού στην κάτω μονάδα του κινητήρα και έτσι υπάρχει μεγαλύτερη απόδοση ψύξης.

suzuki-df300ap-eksolemvies-mixanes-5

Και σε αυτό το μοντέλο εξωλέμβιας μηχανής, έχει εγκατασταθεί το Lean Burn System. Αυτό το έξυπνο σύστημα διαχείρισης καυσίμου προβλέπει τις ανάγκες του κινητήρα σε καύσιμα παρακολουθώντας την απόδοση του κινητήρα αλλά και τις συνθήκες λειτουργίας, για να μπορέσει να έχει ως αποτέλεσμα την μέγιστη οικονομία καυσίμου.

Επιπλέον, οι νέες εξωλέμβιες μηχανές DF300AP είναι εξοπλισμένες με:

  • Ο2 σύστημα ελέγχου εκπομπών καυσίμου.
  • Σύστημα ακριβείας γκαζιού και αλλαγής ταχυτήτων
  • Σύστημα ανίχνευσης νερού στα καύσιμα
  • Υδρόψυκτο ρυθμιστή τάσης
  • Προστατευτικό κουτί για τις ασφάλειες
  • Αξιόπιστο σύστημα άμεσης ανάφλεξης
  • Σύστημα με θύρες έκχυσης για ευκολότερη συντήρηση της μηχανής
  • Αντιδιαβρωτικό φινίρισμα
  • Διαχωριστής νερού-αέρα
  • Αντιστάθμιση κινητήριου άξονα
  • Ενισχυμένα έμβολα

suzuki-df300ap-eksolemvies-mixanes-1

Χρειάζεστε περισσότερες αποδείξεις για να καταλάβετε πως η Suzuki έκανε την διαφορά για άλλη μια φορά;

Suzuki-Marine
Νικ. Ι. Θεοχαράκης ΑΕ
Λεωφόρος Αθηνών 169
104-47 Αθήνα
www.suzuki-marine.gr