Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου το μεσημέρι κατά τη διάρκεια περιπολίας στη παλιά και νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, το πλήρωμα του διασωστικού σκάφους RESCUE 1 της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης εντόπισε και ανέσυρε το ποδήλατο ενός ψαρά το οποίο είχε πέσει στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου στο ύψος της εκκλησίας Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Τη περιοχή του συμβάντος κατέδειξαν στο πλήρωμα του RESCUE 1, περαστικοί που έκαναν την Κυριακάτικη βόλτα τους στη παραλία της Θεσσαλονίκης.

Οι διασώστες της ΕΟΔ αμέσως ξεκίνησαν επιτόπια ερευνά για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη του ποδηλάτου, θέλοντας να αποκλείσουν την πιθανότητα να έπεσε και αυτός στη θάλασσα.

Μετά από μια σύντομη ερευνά στη παρακείμενη θαλάσσια περιοχή και μετά από επιβεβαιώσεις αυτοπτών μαρτύρων ότι το ποδήλατο έπεσε στη θάλασσα χωρίς να πέσει κανείς μαζί του, του πλήρωμα το του RESCUE 1 ανέσυρε το ποδήλατο και κατόπιν συνεννόησης με τις λιμενικές αρχές το μετέφερε για φύλαξη στο χώρο τού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης. από όπου λίγη ώρα αργότερα το παρέλαβε ο ιδιοκτήτης του.

Τα στελέχη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ένιωσαν για ακόμη μια φορά ηθική ικανοποίηση διασώζοντας την ιδιωτική περιουσία ενός συμπολίτη τους και του εύχονται καλές ψαριές.