Για 2η συνεχή χρονιά ο Δημήτρης Δεληγιάννης νικητής του Ράλλυ Αιγαίου

Για 2η συνεχή χρονιά ο Δημήτρης Δεληγιάννης νικητής του Ράλλυ Αιγαίου

Τέλος στην παράδοση που ήθελε κανένα σκάφος να μην μπορεί να κερδίσει για 2η συνεχή χρονιά το Ράλλυ Αιγαίου, έβαλε φέτος ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Δημήτρης Δεληγιάννης με το σκάφος Life Φρεσκοστυμμένο – Booker.


Ο Δημήτρης Δεληγιάννης και το έμπειρο πλήρωμά του κατάφεραν αυτό που ο ίδιος είχε ευχηθεί στη συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη του 46ου Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ με επίσημο χορηγό τη Mercedes-Benz Ελλάς. Έγινε δηλαδή ο πρώτος που πανηγυρίζει την επικράτησή του στον κορυφαίο αγώνα ανοικτής θαλάσσης της χώρας μας, για 2η συνεχόμενη χρονιά.


Για να φτάσει σε αυτήν την επιτυχία το σκάφος Life Φρεσκοστυμμένο – Booker, χρειάστηκε να βάλει τα δυνατά του και να κερδίσει και το 4ο και μεγαλύτερο σκέλος του φετινού αγώνα, από τη Σάμο στο Σούνιο, συνολικής απόστασης 135 ναυτικών μιλίων. Μια ιστιοδρομία που εκτός από την αγωνία, αφού στην εκκίνησή της δεν είχε κριθεί τίποτα, επεφύλασσε για τους αγωνιζόμενους ακραίες και απαιτητικές καιρικές συνθήκες: από άπνοια μέχρι και πολύ ισχυρούς ανέμους που έφταναν τα 8 Μποφόρ.


Στις 2 ιστιοδρομίες Όρτσα – Πρύμα ανοικτά του Φαλήρου, με τις οποίες ολοκληρώθηκε και τυπικά το 46ο Ράλλυ Αιγαίου, ο Δημήτρης Δεληγιάννης σφράγισε την επιτυχία του κερδίζοντας την πρώτη, ενώ η δεύτερη ακυρώθηκε λόγω ασθενών ανέμων.

Στην κατηγορία IRC, πρώτο αναδείχθηκε το σκάφος Optimum 3 – Garmin των Περικλή Λιβά και Νίκου Λάζου που σε όλον τον αγώνα δεχόταν την πίεση του σκάφους Α35 του Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη.

H G4S Telematix υποστηρίζει και φέτος το Ράλλυ Αιγαίου, προσφέροντας έξυπνες καινοτόμες λύσεις για την ζωντανή παρακολούθηση του αγώνα από το www.aegeanrally.gr.

Τελικά αποτελέσματα Γενικής Βαθμολογίας

Κατηγορία ORCi A που αναδεικνύει τον νικητή του Ράλλυ Αιγαίου:

1 LIFE ΦΡΕΣΚΟΣΤΥΜΜΕΝΟ – BOOKER ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ
2 BANA BIOLETA 3 ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΚΑΡΗΣ
3 ALPHA BANK ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΟΥΛΦΑΣ

Στη γενική κατάταξη της κατηγορίας IRC, πρώτο ήταν το OPTIMUM 3 – GARMIN των Περικλή Λιβά και Νίκου Λάζου, στα ORCi N το SERENDIPITY του Π. Χατζηκυριακάκη, ενώ στα ORC Club το σκάφος MAISTROS της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με κυβερνήτη τον Ανέστη Καραγιαννίδη.